Tasta HK feirer 60 år som håndballklubb


I dag den 27. februar 2022 er det 60 år siden Pols håndballavdeling ble stiftet. Ja, klubben i våre hjerter, Tasta Håndballklubb, ble startet av Idrettslaget Pol. Klubben ble startet i 1962, til og med før håndballbanen på Stemmen sto klar.

Et knippe spreke og ungdommelige jenter utgjorde vårt første håndballag, som spilte i okergult. De fulgte opp et kjent Pol-mantra om at idrettsfellesskapet skal være like gøy på banen som utenfor banen. Dette er noe vi også i dag synes er viktig å bevare. Det skal være gøy å spille håndball og vi skal bygge opp under et godt sosialt tilbud også utenfor banen.


I spissen for initiativet sto organisator Jan F. Alden, som i tillegg til et stort hjerte for fotball i Pol, også dro i gang håndball. Den første tiden ble det rekruttert spillere fra flere steder i byen, mens yngre lag ble startet opp med utgangspunkt i området Kalhammeren-Bakkeland-Kampen og Tasta. Treninger foregikk ved Gamlingen og på Kampen skole.

Både for fotballen og håndballen i Pol var det stort da Stemmen sto klar til å inntas våren 1963. Etter hvert ble det lagt et fint asfaltdekke på håndballbanen (dagens minibane).

Håndballavdelingen vokste raskt de neste årene og stilte lag etter hvert i de fleste pikeklasser. Senere var det også enkelte lag på guttesiden.


I 1972 ble håndballavdelingen skilt ut som egen klubb fra Pol og tok navnet Star, senere UK Star. Star var i sin tid en av byens største spesialklubber for håndball. Star var jo som kjent navnet til idrettsklubben i Kalhammeren som ble stiftet i 1926. Det var Star-folk som startet Pol etter krigen høsten 1945.

I 1993 skiftet UK Star navn til Tasta Håndballklubb og klubben bruker fortsatt stiftelsesdato til Pols håndballavdeling 27. februar 1962.


I dag har Tasta Håndballklubb rundt 360 medlemmer og er en av Stavangers større klubber og spiller i rødt.

Hovedmålsettingen vår er å kunne tilby flest mulig barn og ungdom i Tasta bydel og omegn et sosialt og sportslig tilbud med håndball som hovedaktivitet. Vi er foreldredrevet og basert på frivillighetsprinsippet.

Vi har lag i alle klasser på jentesiden fra 6 år til 20 år. På guttesiden har vi fortsatt en vei å gå på rekruttering, men vi har lag fra 6 år til 13 år pr i dag, da gjerne i hvert annet årskull.

Her har vi et klubbsamarbeid med Viking HK Elite, som hjelper oss med trener ressurser og annet. Sammen med Viking og flere andre lokale klubber prøver vi å løfte guttehåndballen til gamle høyder.

I høst startet vi også opp barnehagegruppe på Kampen skole, den er beregnet for begge kjønn i alderen 4-5 år. Her er hovedfokuset ballek og ha det gøy.


Akkurat nå er vi i oppstartsfasen med å opprette seniorlag for både damer og herrer. Her er ambisjonsnivået lagt på at alle som har lyst skal få prøve håndball. Vi skal rett og slett ha det gøy sammen.


Dette er bare noen av våre mange prosjektee. Vi har mange flere på gang. Så hipp hurra for de 60 årene vi har bestått, så er det bare å brette opp ermene og jobbe på med de 60 neste!


Takk til Pol for deling av bilder og historie!


Med sportslig hilsen fra

Tasta Håndballklubb

52 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle